Wordt Fit -> NU! 

Op dit moment misschien nog wel meer dan anders, is iedereen ontzettend druk bezig met fit worden en/of fit blijven. En terecht! We worden tenslotte met onze neus op de feiten gedrukt hoe belangrijk het is om fit te zijn.
Je voorkomt er niet perse mee dat je ziek wordt, maar het is van grote invloed op je herstel na ziekte.

Voor de meeste mensen waren voor de uitbraak van het COVID-19 virus al voorbij dat ze 3 dagen per week een uur per keer naar de sportschool gingen en iedere keer een andere spiergroep trainden.
Het leven was te druk en men had de tijd niet (in ieder geval de prioriteit niet) en het geduld niet meer voor dergelijke tijdsverplichtingen.
Gemiddeld genomen willen we in een korte tijd onze inspanningen maximaliseren met inspanningen van hoge intensiteit en op de meeste dagen van de week.
De dagelijkse routine van zo’n 20-30 minuten krijgt steeds meer de focus.

Om deze rede groeide het gebruik van technologie en online fitnessprogramma’s. Inmiddels kunnen we niet meer anders en is iedereen aan het live streamen om enigszins actief te blijven.

Om goed fit te worden zal je altijd je trainingsroutine moeten combineren met een uitgebalanceerd voedingsschema. Stel op beiden dus je doelen en je komt in je beste shape ooit! Profiteer van de tijd die je nu hebt om je nieuwe routine aan te leren. De sociale druk is weg (geen borrels en feestjes) dus het is nu makkelijker dan ooit.

Het is zeer waarschijnlijk dat je je dagelijkse actie volhoudt als je een balans kan vinden tussen je nieuwe activiteiten en je dagelijkse behoeften.
Dit betekent dat je wat meer actie moet ondernemen dat dat je al deed, maar drijf het niet te ver door zodat je je activiteiten niet meer vol kunt houden. Om bovenop de berg te komen, moet je een goed tempo kunnen bepalen.

We willen graag verandering maar vinden dit lastig te realiseren. Het enige wat ik hier over kan zeggen is dat er geen verandering zal plaatsvinden, als je daar niet zelf voor zorgt. Je kan alles wensen en dromen, maar je moet zelf de eerste stap zetten om fit te worden. Iedere dag eerlijk zijn tegenover jezelf over je acties van die dag. Wees je bewust van je plek op de berg, en het gevolg van je acties op die plek. Je kan terug naar beneden rollen, stilstaan, of omhoog gaan!

Een van de belangrijkste dingen is toewijding. Ik denk dat de motivatie altijd van binnenuit moet komen. Als het even niet lukt, ga dan bij jezelf na of je dit erg vindt of niet. Zo ja, waarom vind je dit erg en wat kan je er aan doen zodat het niet meer gebeurd? Zo nee, accepteer dan wat je hebt en wat het gevolg is.

Als laatste ben ik ervan overtuigd dat het helpt om een coach te hebben. Ik coach natuurlijk zelf een heleboel mensen naar de healthy active lifestyle. Hierdoor blijft iedereen scherp en het helpt ook om successen te vieren. Uiteraard heb ik daarnaast zelf ook een coach, want hoewel ik precies weet hoe het moet, is het voor iedereen een uitdaging om bij de les te blijven!

Heel veel succes met je reis om fit te worden! Vergeet niet af en toe even stil te staan bij wat je al hebt bereikt en waar je vandaan komt! De weg er naartoe is wat mij betreft nog belangrijker en mooier dan het uiteindelijke doel! 

Keuzes maken

Soms word je in het leven gedwongen lastige keuzes te maken.
Dit kan op persoonlijk vlak zijn, maar ook werk gerelateerd. Het kan gaan over leuke dingen of over minder leuke dingen.

Zo werd ik onlangs ook voor een keuze gesteld:

Vanuit Herbalife Nutrition had ik mij gekwalificeerd om naar de Extravaganza te gaan in Keulen. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij alle gekwalificeerden members van Herbalife uit de hele EMEA bij elkaar komen voor trainingen op het hoogste niveau.

OF

Met mijn moeder 4 dagen naar Sevilla.

Waarom dit een keuze moest zijn en niet allebei kon was omdat het in precies dezelfde periode viel.

Diegene die mijn instagram ook volgen die weten inmiddels wel wat mijn keuze is geweest. Ik koos ervoor om met mijn moeder naar Sevilla te gaan. Voor de een een super logische keuze en voor de andere onbegrijpelijk.

Ja ik wil een business opbouwen dus niet naar die training in Keulen gaan is absoluut een gemiste kans en ja, al mijn collega’s die ook gekwalificeerd waren gingen allemaal wel.

Heb ik dan spijt van mijn keuze? Zeer zeker niet. Ik heb geen moment getwijfeld of ik wel de goede keuze heb gemaakt, daar was ik van overtuigd namelijk. Mijn familie, en in dit geval mijn moeder, vind ik nog veel belangrijker dan een training in Keulen. Ik heb er voor gekozen om met haar samen fantastische herinneringen te creeeren. En laat dat voor mij nou precies de rede zijn dat ik graag geld wil verdienen. Ik wil geld verdienen om herinneringen te creeeren. En als zo’n kan je dan wordt aangeboden dan zeg ik geen nee!

We hebben het in Sevilla echt onwijs gaaf gehad! Het is een prachtige stad met heel veel lekker eten en drinken en vriendelijke mensen!

En ja, volgend jaar ga ik wel met Herbalife mee naar de Extravaganza! En dat kan ik nu al zeggen want volgend jaar hoef je je niet meer te kwalificeren maar is het open voor iedereen vanwege het 40-jarig bestaan van Herbalife Nutrition. Dus wil jij volgend jaar met mij mee naar Stockholm, laat het me dan weten!

Daarnaast durven veel mensen niet de keuze te maken om bijvoorbeeld voor zichzelf te beginnen of gewoon van baan te wisselen. ‘We’ blijven graag in de veilige zone. Maar juist door uit die zone te stappen, komen er mooie dingen op je pad.

Als laatste wil ik je nog meegeven dat de keuze die je maakt niet snel de verkeerde keuze is. Je kiest wat op dat moment jou het beste lijkt. Maar kies wel wat JIJ wilt en niet wat een ander wil of waarvan je denkt dat de ander het wil.

Een keuze maken is niet altijd makkelijk maar blijf bij jezelf.