Het verschil tussen vullen en voeden

Het menselijk lichaam is zo’n interessante machine! Want dat is wat het is, een machine die je gedachten door het leven helpenKan je me nog volgen?

Nee? Eigenlijk begrijp ik dat wel. Maar het is wel waar dat ons lichaam een continu werkend systeem is. Ook wanneer we slapen ’s nachts. 

Het lichaam bevat meer dan 100 biljoen cellen die allemaal hun eigen functie hebben. In dat geval kan je vast begrijpen dat alle cellen hun eigen voedingsstoffen nodig hebben om te functioneren. Ze moeten gevoed worden om te blijven doen wat ze doen. Net als onze auto, we moeten er een bepaalde brandstof instoppen, of dat nou benzine of diesel is maakt niet uit, om te blijven rijden. Ik denk dat dat een groot probleem is voor veel mensen. Je moet zeker weten dat je de goede voedingsstoffen binnenkrijgt elke keer opnieuw. Niet alleen ons lihaam vullen omdat we toevallig honger hebben, dat is hetzelfde als limonade in je auto stoppen -> daar gaat de auto niet van rijden. Je moet je lichaam dus vullen met dat wat het nodig heeft. 

Dus als we de juiste balans binnenkrijgen van alle voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft (dit is afhaneklijk van je leeftijd, je geslacht en je leefstijl) dan kunnen we het totale functionele systeem optimaliseren en hebben we veel meer energie en voelen ons een stuk fitter dan voorheen! 

Hoe? Door de juiste belans tussen je micronutrienten (vitaminen en mineralen) en macronutrienten (vetten, koolhydraten en proteinen) binnen te krijgen elke dag opnieuw! 

Keuzes maken

Soms word je in het leven gedwongen lastige keuzes te maken.
Dit kan op persoonlijk vlak zijn, maar ook werk gerelateerd. Het kan gaan over leuke dingen of over minder leuke dingen.

Zo werd ik onlangs ook voor een keuze gesteld:

Vanuit Herbalife Nutrition had ik mij gekwalificeerd om naar de Extravaganza te gaan in Keulen. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij alle gekwalificeerden members van Herbalife uit de hele EMEA bij elkaar komen voor trainingen op het hoogste niveau.

OF

Met mijn moeder 4 dagen naar Sevilla.

Waarom dit een keuze moest zijn en niet allebei kon was omdat het in precies dezelfde periode viel.

Diegene die mijn instagram ook volgen die weten inmiddels wel wat mijn keuze is geweest. Ik koos ervoor om met mijn moeder naar Sevilla te gaan. Voor de een een super logische keuze en voor de andere onbegrijpelijk.

Ja ik wil een business opbouwen dus niet naar die training in Keulen gaan is absoluut een gemiste kans en ja, al mijn collega’s die ook gekwalificeerd waren gingen allemaal wel.

Heb ik dan spijt van mijn keuze? Zeer zeker niet. Ik heb geen moment getwijfeld of ik wel de goede keuze heb gemaakt, daar was ik van overtuigd namelijk. Mijn familie, en in dit geval mijn moeder, vind ik nog veel belangrijker dan een training in Keulen. Ik heb er voor gekozen om met haar samen fantastische herinneringen te creeeren. En laat dat voor mij nou precies de rede zijn dat ik graag geld wil verdienen. Ik wil geld verdienen om herinneringen te creeeren. En als zo’n kan je dan wordt aangeboden dan zeg ik geen nee!

We hebben het in Sevilla echt onwijs gaaf gehad! Het is een prachtige stad met heel veel lekker eten en drinken en vriendelijke mensen!

En ja, volgend jaar ga ik wel met Herbalife mee naar de Extravaganza! En dat kan ik nu al zeggen want volgend jaar hoef je je niet meer te kwalificeren maar is het open voor iedereen vanwege het 40-jarig bestaan van Herbalife Nutrition. Dus wil jij volgend jaar met mij mee naar Stockholm, laat het me dan weten!

Daarnaast durven veel mensen niet de keuze te maken om bijvoorbeeld voor zichzelf te beginnen of gewoon van baan te wisselen. ‘We’ blijven graag in de veilige zone. Maar juist door uit die zone te stappen, komen er mooie dingen op je pad.

Als laatste wil ik je nog meegeven dat de keuze die je maakt niet snel de verkeerde keuze is. Je kiest wat op dat moment jou het beste lijkt. Maar kies wel wat JIJ wilt en niet wat een ander wil of waarvan je denkt dat de ander het wil.

Een keuze maken is niet altijd makkelijk maar blijf bij jezelf.