Proteinen

Graag wil ik je iets meer vertellen over het belang van eiwitten in je voeding, ook wel proteinen. Ze geven energie en helpen je (magere) spiermassa te behouden en op te bouwen en botmassa op te bouwen.

Het lijkt erop dat tegenwoordig elk nieuw dieet het belang van proteinen benadrukt. Het gaat een heel stuk verder dan alleen het opbouwen van spiermassa. 

Als je spieropbouw wilt creeeren dan moet je absoluut focussen op de proteine inname die jouw lichaam op dat moment nodig heeft. Op deze manier kan je er zeker van zijn dat je alle benodigde aminozuren binnenkrijgt (deze zijn nodig voor het opbouwen van spiermassa) en dat je dus niet je spieren gaat afbreken. 
Uiteraard moet je ook trainen om spiermassa op te bouwen. Krachttraining en functionele training zijn hiervoor de beste keuzes. Deze zullen je metabolisme versnellen, ook wanneer je rust hebt. 

Je spieren zullen niet groeien tijdens de training maar tijdens je herstel. 
Dit proces duurt zo’n 48-72 uur. Goede voeding, zoals onder andere proteinen, en rust zijn de beste herstelmethodes na een workout. 
Het is dus verstandig om na elke workout extra proteinen te nemen om je spieren te helpen zo efficient mogelijk te herstellen. 
Om die rede neem ik altijd een recovery shake na al mijn workouts. Ik voed mijn lichaam voor optimaal herstel en help mijn spieren te ‘groeien’ . Ik neem altijd de rebuild strength van Herbalife Nutrition want deze bevat 25 gram proteinen per portie. Daarnaast zit er eook nog een super lekker chocolade smaak aan :D 

Wist je trouwens dat het menselijk lichaam al spiermassa gaat afbreken van je 25e levensjaar? Je kan dit proces controleren door middel van krachttraining en door goed te letten op je proteineninname en zeker na een workout. 

Wat is dan genoeg vraag je je af? 
Je lichaam heeft zo’n 30% proteinen nodig van je dagelijkse kcal inname. Uiteraard hangt dit percentage wel af van je leeftijd, sexy en leefstijl. 
Het beste is om je proteineninname over de dag te spreiden.

Keuzes maken

Soms word je in het leven gedwongen lastige keuzes te maken.
Dit kan op persoonlijk vlak zijn, maar ook werk gerelateerd. Het kan gaan over leuke dingen of over minder leuke dingen.

Zo werd ik onlangs ook voor een keuze gesteld:

Vanuit Herbalife Nutrition had ik mij gekwalificeerd om naar de Extravaganza te gaan in Keulen. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij alle gekwalificeerden members van Herbalife uit de hele EMEA bij elkaar komen voor trainingen op het hoogste niveau.

OF

Met mijn moeder 4 dagen naar Sevilla.

Waarom dit een keuze moest zijn en niet allebei kon was omdat het in precies dezelfde periode viel.

Diegene die mijn instagram ook volgen die weten inmiddels wel wat mijn keuze is geweest. Ik koos ervoor om met mijn moeder naar Sevilla te gaan. Voor de een een super logische keuze en voor de andere onbegrijpelijk.

Ja ik wil een business opbouwen dus niet naar die training in Keulen gaan is absoluut een gemiste kans en ja, al mijn collega’s die ook gekwalificeerd waren gingen allemaal wel.

Heb ik dan spijt van mijn keuze? Zeer zeker niet. Ik heb geen moment getwijfeld of ik wel de goede keuze heb gemaakt, daar was ik van overtuigd namelijk. Mijn familie, en in dit geval mijn moeder, vind ik nog veel belangrijker dan een training in Keulen. Ik heb er voor gekozen om met haar samen fantastische herinneringen te creeeren. En laat dat voor mij nou precies de rede zijn dat ik graag geld wil verdienen. Ik wil geld verdienen om herinneringen te creeeren. En als zo’n kan je dan wordt aangeboden dan zeg ik geen nee!

We hebben het in Sevilla echt onwijs gaaf gehad! Het is een prachtige stad met heel veel lekker eten en drinken en vriendelijke mensen!

En ja, volgend jaar ga ik wel met Herbalife mee naar de Extravaganza! En dat kan ik nu al zeggen want volgend jaar hoef je je niet meer te kwalificeren maar is het open voor iedereen vanwege het 40-jarig bestaan van Herbalife Nutrition. Dus wil jij volgend jaar met mij mee naar Stockholm, laat het me dan weten!

Daarnaast durven veel mensen niet de keuze te maken om bijvoorbeeld voor zichzelf te beginnen of gewoon van baan te wisselen. ‘We’ blijven graag in de veilige zone. Maar juist door uit die zone te stappen, komen er mooie dingen op je pad.

Als laatste wil ik je nog meegeven dat de keuze die je maakt niet snel de verkeerde keuze is. Je kiest wat op dat moment jou het beste lijkt. Maar kies wel wat JIJ wilt en niet wat een ander wil of waarvan je denkt dat de ander het wil.

Een keuze maken is niet altijd makkelijk maar blijf bij jezelf.