Mijn Boodschap

In 2011 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Daarom weet ik veel van het menselijk lichaam en het bewegingsapparaat. Uiteraard weet ik dus ook erg veel van het herstel van het menselijk lichaam.
Wat heeft ons lichaam nodig elke dag, elke week, elke maand, elk jaar?

Tijdens mijn werk als fysiotherapeut ontdekte ik al snel dat mindset, focus, sport en voeding van grote invloed zijn op de mate van klachten. 
Om deze rede ben ik begonnen met een cursus sportvoeding van 2 jaar om meer kennis te genereren met betrekking tot voeding. Daarnaast heb ik nog verschillende cursussen en trainingen gevolgd om mijn kennis verder uit te breiden. 
Wat kan goede voeding voor jou doen?

En dat is mijn grote passie nu! Zoveel mogelijk mensen over de hele wereld helpen met goede voeding en sport/beweging, om die juiste mindset te krijgen met de juiste focus. 
Het gaat niet om een streng dieet, maar om een leefstijl en om die leefstijl te creeeren moet je altijd beginnen met je eigen ‘WAAROM’. 

Ik was vroeger als jong meisje altijd best wel dun. Toen ik startte met het gebruik van anticonceptie en vervolgens ook nog ging studeren (lees: heel veel bier drinken) begon ik aan te komen. 
Gewicht was niet mijn enige probleem. Ik had vaak hoofdpijn en ik was heel vaak moe! 
Voor deze periode speelde ik fanatiek tennis, maar toen ik ging studeren deed ik eigenlijk niet zoveel meer aan sport. Ik schreef me soms in bij een sportschool waar ik dan 2 weken heel fanatiek naartoe ging en dan was het weer klaar. Niet de juiste mindset en zeker niet de juiste focus. 
Soms voelde ik me zo slecht dat ik op mijn voeding ging letten. Ik at (bijna) geen koolhydraten meer of ik elimineerde iets anders uit mijn voedingspatroon maar dit had weinig effect. Daarnaast hield ik het niet lang vol en kreeg ik er zeker niet meer energie van. Eerder minder! 
Ik viel weer terug in mijn oude patroon. 

Mijn grootste probleem was dat ik veel te weinig at. Ontbijten was bijvoorbeeld een no go voor mij en ik begon altijd rond 14.00 uur pas wat trek te krijgen. 
Tuurljk was ik altijd moe, denk ik nu. 
Vorig jaar heb ik mijn voedingspatroon een upgrade gegeven. Ik werd me bewust van wat ik in mijn mond stopte en ik kreeg al snel meer energie. 

Mijn Herbalife ontbijtje helpt me hier enorm bij! Het is geen dieet maar een leefstijl. Ik doe nu (bijna) elke dag mijn 7 minute workout en ik train veel meer! 

Het beste van deze hele ervaring is dat ik in staat ben om anderen te helpen! 

Mijn tip is dan ook: Praat met mensen die je kunnen motiveren iets te doen. De mensen die je het gevoel geven dat je ervoor moet gaan! Als je een duidelijke ‘waarom’ hebt, maak doelen en kom in actie! Ervaar je eigen resultaten!

* DREAM - PLAN - DO *

Keuzes maken

Soms word je in het leven gedwongen lastige keuzes te maken.
Dit kan op persoonlijk vlak zijn, maar ook werk gerelateerd. Het kan gaan over leuke dingen of over minder leuke dingen.

Zo werd ik onlangs ook voor een keuze gesteld:

Vanuit Herbalife Nutrition had ik mij gekwalificeerd om naar de Extravaganza te gaan in Keulen. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij alle gekwalificeerden members van Herbalife uit de hele EMEA bij elkaar komen voor trainingen op het hoogste niveau.

OF

Met mijn moeder 4 dagen naar Sevilla.

Waarom dit een keuze moest zijn en niet allebei kon was omdat het in precies dezelfde periode viel.

Diegene die mijn instagram ook volgen die weten inmiddels wel wat mijn keuze is geweest. Ik koos ervoor om met mijn moeder naar Sevilla te gaan. Voor de een een super logische keuze en voor de andere onbegrijpelijk.

Ja ik wil een business opbouwen dus niet naar die training in Keulen gaan is absoluut een gemiste kans en ja, al mijn collega’s die ook gekwalificeerd waren gingen allemaal wel.

Heb ik dan spijt van mijn keuze? Zeer zeker niet. Ik heb geen moment getwijfeld of ik wel de goede keuze heb gemaakt, daar was ik van overtuigd namelijk. Mijn familie, en in dit geval mijn moeder, vind ik nog veel belangrijker dan een training in Keulen. Ik heb er voor gekozen om met haar samen fantastische herinneringen te creeeren. En laat dat voor mij nou precies de rede zijn dat ik graag geld wil verdienen. Ik wil geld verdienen om herinneringen te creeeren. En als zo’n kan je dan wordt aangeboden dan zeg ik geen nee!

We hebben het in Sevilla echt onwijs gaaf gehad! Het is een prachtige stad met heel veel lekker eten en drinken en vriendelijke mensen!

En ja, volgend jaar ga ik wel met Herbalife mee naar de Extravaganza! En dat kan ik nu al zeggen want volgend jaar hoef je je niet meer te kwalificeren maar is het open voor iedereen vanwege het 40-jarig bestaan van Herbalife Nutrition. Dus wil jij volgend jaar met mij mee naar Stockholm, laat het me dan weten!

Daarnaast durven veel mensen niet de keuze te maken om bijvoorbeeld voor zichzelf te beginnen of gewoon van baan te wisselen. ‘We’ blijven graag in de veilige zone. Maar juist door uit die zone te stappen, komen er mooie dingen op je pad.

Als laatste wil ik je nog meegeven dat de keuze die je maakt niet snel de verkeerde keuze is. Je kiest wat op dat moment jou het beste lijkt. Maar kies wel wat JIJ wilt en niet wat een ander wil of waarvan je denkt dat de ander het wil.

Een keuze maken is niet altijd makkelijk maar blijf bij jezelf.