Jouw level 10 challenge!

Op 6 april 2020 start ik met een enthousiaste groep deelnemers weer een nieuwe level 10. Dit is een challenge waarin we 90 dagen focussen op onze persoonlijke doelen. Wat dit voor jou kan betekenen ga ik je hier uitleggen.

Net zoals een auto het beste rijdt op kwalitatief hoogwaardige brandstof, zo heb jij de juiste balans nodig in je lichaam als het gaat om koolhydraten, proteinen, onverzadigde vetten, vitaminen & mineralen om op je best te kunnen presteren.
Voedingsdeskundigen raden daarom een ontbijt rijk aan voedingsstoffen aan. Het eten van een goed ontbijt (als het ideale ontbijt van Herbalife Nutrition) wordt geassocieerd met een betere algehele inname van voedingsstoffen.

Plan je dagelijkse maaltijden op basis van je behoefte. Wellicht eet je nu niet de juiste balans van koolhydraten, proteinen en onverzadigde vetten.

Wat je doelen ook zijn, zorg ervoor dat je voldoende proteinen binnenkrijgt. Dit is een belangrijk onderdeel van je voeding. Ze komen in iedere cel van je lichaam voor en bieden essentiele voedingsstoffen die nodig zijn om spiermassa op te bouwen en te behouden.

Er zijn bepaalde vetten die van essentieel belang zijn voor je lichaam. Ik snap dat het wat vreemd klinkt dat je vetten moet eten maar als het op de juiste manier is, dan helpen deze vetten je juist, om de vetten af te drijven.

Hydratatie is van mega belang voor het optimaal functioneren van ons lichaam. Met name gewoon water drinken draagt bij aan voldoende hydratatie. Uiteraard is er meer wat ervoor zorgt om gehydrateerd te blijven -> thee, sportdrank, fruit etc.

Voordat ik over dit punt begin wil ik aangeven dat lichaamsbeweging niet ter compensatie kan dienen van ‘slechte’ voeding. Het vereist een hoop fysieke inspanning om het verschil in calorieën te maken en bovendien hebben we het er net over gehad dat je lichaam, iedere dag, alle voedingsstoffen nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Echter is beweging zoals de alledaagse beweging, wandelen of fietsen bijvoorbeeld, wel belangrijk om je hart gezond te houden en je spiermassa op te bouwen of te behouden. Zorg er wel voor dat hetgeen je doet aan beweging, dat je dat ook leuk vindt. Hierdoor kan je het makkelijker volhouden en is er minder discipline voor nodig.

Niet alleen bewegen is van belang maar ook juist de rust en het herstel. Deze pijler wordt vaak vergeten. Geef je lichaam een refill door de voedingstekorten opgebouwd in de training weer aan te vullen. Geef het daarna rust om het herstelproces in gang te zetten.

Supplementen zijn in de basis niet perse nodig als we een uitgebalanceerde en gevarieerde voedingsleefstijl hanteren. Echter moeten we wel aanvaarden dat een hectische leefstijl, om welke rede dan ook, er voor kan zorgen dat we onze NRW (nutrientreferentiewaarden) niet behalen. Op deze momenten kun je dit gericht aanvullen met supplementen.

Hoewel bovenstaande tekst nog weinig concreets laat zien, blijkt hieruit wel hoe je te werk moet gaan en hoe belangrijk het is voor je lichaam om de juiste balans te hebben!
Mijn level 10 challenge draait om het vinden van de juiste balans.

Welke voeding heeft mijn lichaam nodig en wat is mijn fysieke belastingsniveau?

Het is een zoektocht die tijd nodig heeft. Deze zoektocht gaat met ups en downs maar als jij je durft te committen, zijn resultaten gegarandeerd!

Ga jij de uitdaging aan om op 6 april te starten met jouw level 10?
we starten met een 0- meting. Een fitcheck waarbij we je huidige voedings- en bewegingspatroon in kaart. Tevens kijken we naar je lichaamssamenstelling en stellen we doelen op.
Tijdens deze 90 dagen ben ik jouw coach en sta ik ALTIJD voor je klaar!
Je sluit je aan bij een ‘community’ (ik vind het een naar woord, maar toch is het wel super effectief). Een groep mensen met dezelfde focus maar wel naar hun eigen doelen.
Een what’s app groep met alle deelnemers.
Regelmatig mails met informatie en inspiratie
Een besloten facebookgroep waarin iedere dag een 7 minute work out wordt gegeven door verschillende fitcoaches. Er is er dus altijd wel 1 die je bij je past, elke dag een recept wordt gedeeld, elke dag een motivational quote wordt gedeeld en elke dag nog een tip van de dag wordt gedeeld.

Are you ready to smash your goals?
Ga jij, samen met mij, FIT en TROTS de zomer in? 

Keuzes maken

Soms word je in het leven gedwongen lastige keuzes te maken.
Dit kan op persoonlijk vlak zijn, maar ook werk gerelateerd. Het kan gaan over leuke dingen of over minder leuke dingen.

Zo werd ik onlangs ook voor een keuze gesteld:

Vanuit Herbalife Nutrition had ik mij gekwalificeerd om naar de Extravaganza te gaan in Keulen. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij alle gekwalificeerden members van Herbalife uit de hele EMEA bij elkaar komen voor trainingen op het hoogste niveau.

OF

Met mijn moeder 4 dagen naar Sevilla.

Waarom dit een keuze moest zijn en niet allebei kon was omdat het in precies dezelfde periode viel.

Diegene die mijn instagram ook volgen die weten inmiddels wel wat mijn keuze is geweest. Ik koos ervoor om met mijn moeder naar Sevilla te gaan. Voor de een een super logische keuze en voor de andere onbegrijpelijk.

Ja ik wil een business opbouwen dus niet naar die training in Keulen gaan is absoluut een gemiste kans en ja, al mijn collega’s die ook gekwalificeerd waren gingen allemaal wel.

Heb ik dan spijt van mijn keuze? Zeer zeker niet. Ik heb geen moment getwijfeld of ik wel de goede keuze heb gemaakt, daar was ik van overtuigd namelijk. Mijn familie, en in dit geval mijn moeder, vind ik nog veel belangrijker dan een training in Keulen. Ik heb er voor gekozen om met haar samen fantastische herinneringen te creeeren. En laat dat voor mij nou precies de rede zijn dat ik graag geld wil verdienen. Ik wil geld verdienen om herinneringen te creeeren. En als zo’n kan je dan wordt aangeboden dan zeg ik geen nee!

We hebben het in Sevilla echt onwijs gaaf gehad! Het is een prachtige stad met heel veel lekker eten en drinken en vriendelijke mensen!

En ja, volgend jaar ga ik wel met Herbalife mee naar de Extravaganza! En dat kan ik nu al zeggen want volgend jaar hoef je je niet meer te kwalificeren maar is het open voor iedereen vanwege het 40-jarig bestaan van Herbalife Nutrition. Dus wil jij volgend jaar met mij mee naar Stockholm, laat het me dan weten!

Daarnaast durven veel mensen niet de keuze te maken om bijvoorbeeld voor zichzelf te beginnen of gewoon van baan te wisselen. ‘We’ blijven graag in de veilige zone. Maar juist door uit die zone te stappen, komen er mooie dingen op je pad.

Als laatste wil ik je nog meegeven dat de keuze die je maakt niet snel de verkeerde keuze is. Je kiest wat op dat moment jou het beste lijkt. Maar kies wel wat JIJ wilt en niet wat een ander wil of waarvan je denkt dat de ander het wil.

Een keuze maken is niet altijd makkelijk maar blijf bij jezelf.