Waarom ben ik begonnen met small group boxing?

Als fysiotherapeut, maar nog meer als trainer, vind ik het te gek om het lichaam beter te maken dan het is op dat moment!
Wat mij betreft is de beste manier om dit te doen door middel van training en voeding.
.
Ik heb besloten to zoeken naar een training voor lichaam waar je wel een zeker focus voor nodig hebt op een actieve manier. 
Om deze rede heb ik in Februari 2019 een opleiding gevolgd om mijn eigen skills te ontwikkelen en mijzelf straks ook trainer te kunnen noemen. 
Uiteraard wilde ik getraind worden door de beste die er is en zo kwam ik terecht bij Gokhan Gedik. Nederlands kampioen boksen en wereldkampioen kickboksen!

Ietwat nerveus, ja natuurlijk! hij is wereldkampioen kickboksen… kwam ik aan in Almelo en ontmoette ik hem voor de eerste keer. 
Tijdens de trainingen was hij wat ongeduldig, maar voor mij was dit eigenlijk juist wel goed. Daardoor ging ik alleen maar beter mijn best doen en werd ik tot het uiterste gedreven. 
Na een aantal trainingen ontving ik mijn certificaat en toen was ik personal boxing trainer!

Maar waarom is een boksworkout nou een goed idee voor jou?

- Het is buiten
- Je wordt sterker
- Je wordt conditioneel beter 
- Je focus wordt beter
- Het is FUN 

Omdat het je sterker maakt, verandert het ook hoe je eruit ziet! Je zal rechter lopen en zelfverzekerder overkomen. 

Uiteraard zijn er nog wel 1000 andere goede redenen waarom je mee moet doen met deze training, maar mijn doel van deze blog is niet om je te vermoeien met allemaal informatie maar om je te inspireren! 

Ik ben heel benieuwd hoe jij hierover denkt! 

Keuzes maken

Soms word je in het leven gedwongen lastige keuzes te maken.
Dit kan op persoonlijk vlak zijn, maar ook werk gerelateerd. Het kan gaan over leuke dingen of over minder leuke dingen.

Zo werd ik onlangs ook voor een keuze gesteld:

Vanuit Herbalife Nutrition had ik mij gekwalificeerd om naar de Extravaganza te gaan in Keulen. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij alle gekwalificeerden members van Herbalife uit de hele EMEA bij elkaar komen voor trainingen op het hoogste niveau.

OF

Met mijn moeder 4 dagen naar Sevilla.

Waarom dit een keuze moest zijn en niet allebei kon was omdat het in precies dezelfde periode viel.

Diegene die mijn instagram ook volgen die weten inmiddels wel wat mijn keuze is geweest. Ik koos ervoor om met mijn moeder naar Sevilla te gaan. Voor de een een super logische keuze en voor de andere onbegrijpelijk.

Ja ik wil een business opbouwen dus niet naar die training in Keulen gaan is absoluut een gemiste kans en ja, al mijn collega’s die ook gekwalificeerd waren gingen allemaal wel.

Heb ik dan spijt van mijn keuze? Zeer zeker niet. Ik heb geen moment getwijfeld of ik wel de goede keuze heb gemaakt, daar was ik van overtuigd namelijk. Mijn familie, en in dit geval mijn moeder, vind ik nog veel belangrijker dan een training in Keulen. Ik heb er voor gekozen om met haar samen fantastische herinneringen te creeeren. En laat dat voor mij nou precies de rede zijn dat ik graag geld wil verdienen. Ik wil geld verdienen om herinneringen te creeeren. En als zo’n kan je dan wordt aangeboden dan zeg ik geen nee!

We hebben het in Sevilla echt onwijs gaaf gehad! Het is een prachtige stad met heel veel lekker eten en drinken en vriendelijke mensen!

En ja, volgend jaar ga ik wel met Herbalife mee naar de Extravaganza! En dat kan ik nu al zeggen want volgend jaar hoef je je niet meer te kwalificeren maar is het open voor iedereen vanwege het 40-jarig bestaan van Herbalife Nutrition. Dus wil jij volgend jaar met mij mee naar Stockholm, laat het me dan weten!

Daarnaast durven veel mensen niet de keuze te maken om bijvoorbeeld voor zichzelf te beginnen of gewoon van baan te wisselen. ‘We’ blijven graag in de veilige zone. Maar juist door uit die zone te stappen, komen er mooie dingen op je pad.

Als laatste wil ik je nog meegeven dat de keuze die je maakt niet snel de verkeerde keuze is. Je kiest wat op dat moment jou het beste lijkt. Maar kies wel wat JIJ wilt en niet wat een ander wil of waarvan je denkt dat de ander het wil.

Een keuze maken is niet altijd makkelijk maar blijf bij jezelf.