20 voordelen van elke dag 30 minuten wandelen

Dat 30 minuten bewegen elke dag goed voor je is dat weten we allemaal.
Anno 2019 zitten we veel en we krijgen hier ook nog eens veel klachten van.

# Zitten is het nieuwe Roken #

Hieronder 20 redenen waarom je elke dag 30 minuten zou moeten wandelen:

1- Vermindert de kans op hartziekten
2- Het helpt je, je gewicht onder controle te houden
3- Vermindert stress
4- Verhoogt je energielevels
5- Het heeft een positieve invloed op je humeur
6- Je bloed gaat er van stromen
7- Het helpt bij het voorkomen van obesitas
8- Het kan helpen angsten te verminderen
9- Het verbetert de longfunctie
10- Het verbetert de vitamine D opname
11- Vermindert de kans op kanker
12- Verbetert de slaapkwaliteit
13- Het geeft je tijd om aan jezelf te denken
14- Verbetert coordinatie en balans
15- Verbetert de levenskwaliteit
16- Reduceert de kans op diabetes
17- Het geeft je meer creativiteit 
18- Versterkt spieren en botten
19- Het heeft een positief effect op de bloeddruk
20- Het versterkt je immuunsysteem

Ok, nu weten we WAAROM we 30 minuten per dag moeten wandelen iedere dag, maar de volgende vraag is ‘ Hoe gaan we dit in onze dagelijkse routine invoeren ‘ 

Bijvoorbeeld kan je je auto wat verder weg parkeren dan je normaal gesproken doet zodat je op de heenweg en op de terugweg al 5 extra minuten beweging hebt! 
Dat zijn dan alweer 10 minuten!

Een ander goed idee is om de trap te nemen in plaats van de roltrap of de lift. 

Wanneer je een pauze van 10 minuten hebt, ga even naar buiten voor een klein wandelingetje.

Zoals je ziet zijn er heel veel opties om elke dag aan die 30 wandelminuten te komen! Verspil je tijd niet langer en kom in beweging!

Keuzes maken

Soms word je in het leven gedwongen lastige keuzes te maken.
Dit kan op persoonlijk vlak zijn, maar ook werk gerelateerd. Het kan gaan over leuke dingen of over minder leuke dingen.

Zo werd ik onlangs ook voor een keuze gesteld:

Vanuit Herbalife Nutrition had ik mij gekwalificeerd om naar de Extravaganza te gaan in Keulen. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij alle gekwalificeerden members van Herbalife uit de hele EMEA bij elkaar komen voor trainingen op het hoogste niveau.

OF

Met mijn moeder 4 dagen naar Sevilla.

Waarom dit een keuze moest zijn en niet allebei kon was omdat het in precies dezelfde periode viel.

Diegene die mijn instagram ook volgen die weten inmiddels wel wat mijn keuze is geweest. Ik koos ervoor om met mijn moeder naar Sevilla te gaan. Voor de een een super logische keuze en voor de andere onbegrijpelijk.

Ja ik wil een business opbouwen dus niet naar die training in Keulen gaan is absoluut een gemiste kans en ja, al mijn collega’s die ook gekwalificeerd waren gingen allemaal wel.

Heb ik dan spijt van mijn keuze? Zeer zeker niet. Ik heb geen moment getwijfeld of ik wel de goede keuze heb gemaakt, daar was ik van overtuigd namelijk. Mijn familie, en in dit geval mijn moeder, vind ik nog veel belangrijker dan een training in Keulen. Ik heb er voor gekozen om met haar samen fantastische herinneringen te creeeren. En laat dat voor mij nou precies de rede zijn dat ik graag geld wil verdienen. Ik wil geld verdienen om herinneringen te creeeren. En als zo’n kan je dan wordt aangeboden dan zeg ik geen nee!

We hebben het in Sevilla echt onwijs gaaf gehad! Het is een prachtige stad met heel veel lekker eten en drinken en vriendelijke mensen!

En ja, volgend jaar ga ik wel met Herbalife mee naar de Extravaganza! En dat kan ik nu al zeggen want volgend jaar hoef je je niet meer te kwalificeren maar is het open voor iedereen vanwege het 40-jarig bestaan van Herbalife Nutrition. Dus wil jij volgend jaar met mij mee naar Stockholm, laat het me dan weten!

Daarnaast durven veel mensen niet de keuze te maken om bijvoorbeeld voor zichzelf te beginnen of gewoon van baan te wisselen. ‘We’ blijven graag in de veilige zone. Maar juist door uit die zone te stappen, komen er mooie dingen op je pad.

Als laatste wil ik je nog meegeven dat de keuze die je maakt niet snel de verkeerde keuze is. Je kiest wat op dat moment jou het beste lijkt. Maar kies wel wat JIJ wilt en niet wat een ander wil of waarvan je denkt dat de ander het wil.

Een keuze maken is niet altijd makkelijk maar blijf bij jezelf.